Érdekesen működik ez a MÁV, habár ezt eddig is tudtuk. Hiszen néha úgy megkeveri a menetrendet, amire értelmes ember nem lenne képes. Viszont nem ez a gond, hanem a következő:

vonat21.jpgAmióta az eszemet tudom, lassú, kék, összefirkált túravonatokon utaztunk. Aztán most nyáron mintha valami óriási reformokat kezdeménytett volna a MÁV. Az északi parton csúcsos orrú, úgymond, áramvonalas Siemens vonattal találkoztam, a déli parton pedig, sokkal tisztább, régebbi német vonatokkal. Valamint egy alkalommal találkoztam emeletes vonattal is. Ami ugyanolyan, mint az egyszintes, csak éppen emeletes.

A Siemens-Desiro vonatokat nagyon megkedvelte a közönség, de ősszel visszaszállították Budapest környékére, mindenki felháborodására. Így hát maradt a régi és tiszta német vonat. Amiből hiányoznak számomra a fülkék, aminek azért volt hangulata, mert egy hosszú úton mindenki szóba elegyedett a másikkal és érdekes izgalmas emberekkel lehetett találkozni.

vonat1.jpgMeglehetett tudni, hogy Tolna megyében hol vannak bögyös felszolgálók, illetve, hogy aki beült melléd az most szabadult, vagy éppen tüntetésre megy. Aztán ezen a fülke nélküli vonaton kb. átlagosan, minden második alkalommal egy idős néni megkér, hogy segítsek kinyitni az ajtót. Tudniillik olyan erő kell hozzá, hogy ma a kalauz is vállal feszült neki. Lássuk be ez egy 77 éves körüli öregasszonynak nem a legkedvezőbb, ezért mindig segítek, ha kérik. Azt mondta ma az egyikük, hogyha nagy lesz, meghálálja. Ez viccesen hangzik egy ilyen idős utastól. Amire viszont még panaszkodnak, hogy a kocsik lépcsője igen magasan van, amivel Németországban egy szintbe volt a peron, na de a magyar szabvány kicsit más.

Nekem összességében nincsenek nagy gondjaim ezzel a vonattal, de ha azzal védekezik a MÁV, hogy azért szállítja vissza az embereknek tetsző vonatokat, mert azokat csak tesztelték. Akkor ezt miért nem? Melyik jobb a tisztaság vagy a használhatóság? Szerintem érdekes kérdés. Egy vonat piszkos legyen vagy használhatatlan? Elképzelhető hogy mindkettő elkerülhető?

vonat31.jpg

Reklámok