Az egész úgy kezdödött, hogy a szemben lévő szobából, bekopogtatott egy lány. Mondván hogy, szüksége van a felesleges kupakjainkra. Nem értettük miért, de odaadtuk, miért ne? Miközben gyűjtötte, megkérdeztem miért kell? Válasz: hosszú :s

Mindenesetre legalább volt egy jó ürügy , hogy miért menjünk át a lányokhoz nap mint nap 🙂 Majd Interneten láttam hogy ez az egész csak megint egy hülye hoax. Majd kiderült hogy nem is. Egy beteg kisgyerek számára gyűjtötte egy egész ország a kupakokat. Évente úgy 100 hoax talál meg, az egyetlen ami igazzá vált az pont nem. A kisgyereket őssejt beültetéssel kezelik Kijevben, ami nem egy olcsó dolog. Viszont hogy segítenek a kupakok? Itt az anyuka válasza:
baba1.jpg2006 július elején kezdtük a gyűjtést, különböző internetes fórumokon tettük közzé a felhívást. A gyűjtés igazán szeptemberben indult be, amikor az Óbudai Monitor kerületi lapban megjelent az akció híre. Egy fuvarozó ismerősünk a szabadnapjain Kecskemétre szállítja a gyűjtőhelyekről a kupakokat, havonta körülbelül négy tonnát. Eddig összesen körülbelül egymillió forint gyűlt össze, és úgy számoljuk, ha ilyen ütemben halad a gyűjtés, a következő utunk költsége is összejön. A kupakgyűjtés hírére megismertek bennünket, és volt, aki pénzadománnyal támogatott” forrás index.hu”

Némelyek szerint 200-250 forint is lehet egy kupak kilója, persze csak ha nagytételben szállítják. Ha minden ilyen felesleges dolgot újrahasznosítanánk, akkor nem “csak” 1 agyvérzéses kisfiún tudnánk segíteni, hanem sokkal több emberen. Főleg ha az egész világra kiterjesztenénk, ilyen, vagy ehhez hasonló akciókat. Gondoljunk bele, 250 forint, lehet egy rosszabb sorsú ember ebédje is. Vagy akár egy család napi innivaló szükséglete, ott ahol nincs víz. Egy sebtapasz, egy még nem elfertözödött sebre.

Biztos sok helyen fizetnének, az újrahasznosítandó árúért, amit mi már semmire se használunk. Mindössze meg kell találni ezeket az üzemeket, különböző gyűjtőhelyeket beiktatni, valamint a pénzt a segélyt a megfelelő helyre jutatni. Van valakinek ötlete hogy lehetne ezt az egészet megvalósítani?

poor1.jpg

Reklámok