Kölcsey Ferenc1823 Janúár 22. -én Kölcsey Ferenc megírta a Himnuszt. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját.

A magyar kultúra tartja magát, annak ellenére, hogy néhányan igencsak el szeretnék csúfítani, nagy pénzeket remélve. A magyarok filmjei, zenéi, színdarabjai, múzeumai mindig emelt fővel jártak a világban. A múzeumok éjszakáján sose voltak olyan sokan, mint legútobb. Ma pedig, a művészeti honlapok pedig, igen elterjedtek és népszerűek az Interneten. Tehát az embereknek, igénye van a kulturális szórakozásra. Ezért gondoltam, hogy ebből a jeles napból kiindulva, a tv csatornák talán meg emberelik magukat és adnak valami kultúrtörténeti klasszikust. Nézzük, mivel készülnek 2007-ben a kultúra napjára a csatornáink.

Este 8-9ig néztem meg a négy legnézettebb csatornát:
RTL: Fókusz, Barátok közt.
TV2: Irigy Hónalj Mirigy, mirigyvizió, NCIS: Tengerészeti helyszínelők,
M1: Tv ügyvédje, Kékfény.
Viasat3: Nevess tovább, Szex és New York.

Nesze neked kultúra, avagy most ez számít kultúrának? Nos biztos ebben is van valami magasztos nevelő cél vagy csodálatos színészi alakítások. Na jó azért az M2 meg a Duna összeszedte magát és este tíz és éjfél közt ad egy kis kultúrát.

Nézzük az Internetet, két legnépszerűbb lap az Index és Origo. Origon nincs kultúra rovat, az Indexnél a főhír ezen a napon a Kult rovatban Die Hard 4, Rocky 6. No comment.

Ezenkívül, viszont az amh.hu és amf.hu a fotópályázatos honlapok sose voltak ilyen népszerűek, az emberek imádják a színházat – amíg be nem zárják őket – , zenei stílus is rég volt már ilyen széles.

Következtetés: Az, amikor az ember már lusta tovább gondolkodni. Na de igazából a következtetés: Aki kultúrára vágyik, az megkeresi, most a művészet napja alkalmából kicsit könnyebb és olcsóbb lesz megtalálni ezeket a rendezvényeket. Akinek meg mindegy az viszont nem kap semmi ilyesmit a médiától. A kultúra viszont jó és sose utasítsd el!

Reklámok