Magyar-Román Dokumentumfilm Fesztivál

Figyelem! Kiugrási lehetőség! Nem tudod, hogyan legyél sikeres
a készített filmeddel? Van ötleted, de nincs háttered? Esetleg szívesen lennél zsűritag egy filmfesztiválon? Akkor ez kell neked, de nagyon!

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal és a Mazsola Film társrendezésében a Film.Dok Magyar-Román Dokumentumfilm Fesztivál. Melynek célja a két ország dokumentumfilm kulturájának közelebbi megismertetése egymással, a szakemberekkel és a világgal. A fesztivál komolyságát és sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 4 éve
folyamatosan elismerő és pozitív kritikák érkeznek a két országból és egész Európából is.

filmdok2.JPG

Pályakezdők most alkossatok nagyot!

A fesztivál egyik legfontosabb célkitűzése a pályakezdő tehetségek felfedezése és révbe juttatása. Ezért pályázhattok különféle kategóriákban, filmekkel, de akár jelentkezhetsz zűri tagnak is, ahol a 2 országból elismert filmesek is zsűritagok pl:
Sára Sándor, aki a zsűri elnöke is lesz egyben.

A Fesztiválra bárki díjmentesen nevezhet az elmúlt két évben készült, Film.Dok –ra még nem jelölt alkotással a következő kategóriákban: tudomány, művészet, portré, történelem, természet, szociológia, kísérlet, televíziós dokumentumfilm. Idén legfontosabb újításaink közé tartozik a mobilfilm, amely mobiltelefonnal készített rövidfilmet jelent, illetve a filmterv kategória, amely szinopszisra, illetve a film elkészítésére vonatkozó tervezetet jelent. A legjobbnak bizonyuló filmterv számára pályázati és gyártói hátteret biztosítunk.

Nevezés és információ:

A fesztiválról bővebb tájékoztatást a http://www.dok.ro weboldalon találhattok. Nevezni vagy diákzsűribe jelentkezni a manager@dok.ro e-mail címen lehet. Valamennyi elfogadott nevezésre válaszolnak a szervezők
Siessetek mert csak márc 21.ig lehet nevezni! Az első 50 jelentkezőnek, teljes ellátást biztosítanak diákzsűri tagként

Jelentkezésnek tartalmaznia kell:

– jelentkező neve, kora
– oktatási intézménye neve
– elérhetősége (telefon, e-mail)
– érkezés és távozás időpontja

Legjobbnak minősülő filmeket Párizsba, Rómába, New York-ba küldik el, ahol új és nagyobb karriert futhatnak be. Érdemes a fesztivált látogatni nézőként, zsűriként, készítőként.  Május 14.-től 21.-ig a szervezők mindenkit szeretettel várnak.
A valóság filmen-hiszünk a szemünknek!

info1.JPG

Reklámok