Az elsõ Föld Napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentõségû esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegõ és a vizek védelmére, új környezetvédõ szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

earth.jpgTöbb mint 125 ország környezetért aggódó polgárai, civil szervezetei válaszoltak felhívásukra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédõ szervezetek mind-mind saját szervezésû programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretûvé ezt a napot. “Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A Föld Napja mozgalom legnagyobb sikere: hogy helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szervezõdnek a Föld napi programok, és ma már nem csak a Föld Napján.

Ki mit tesz a Földért a Föld Napján? A BSI  programajánlatát megfogadva, úgy is védhetjük a természetet, hogy április 22-én nem ülünk autóba, hanem teszünk egy nagy sétát a Margitszigeten! Sétálni, gyalogolni lehet hátizsákkal, babakocsival, öregen és fiatalon, papucsban és sportcipőben, farmerben és futónadrágban egyaránt. A szigeti gyaloglás távja 3 kilométer, a nevezők 11:45-kor rajtolnak a Központi útról.

A gyaloglás mellett futótávok is várják résztvevőket a 22. T-Com Vivicittá Városvédő Futáson.

Távok és rajtidőpontok:

10:00    Midicittá (6,5 km)
11:00    Minicittá (3,6 km)
11:40    Minicittá (3,6 km)
11:45    Gyaloglás (3 km)
12:00    Vivicittá (12 km)

Bővebb információ a BSI (061) 273 0939-es telefonszámán kérhető, vagy a http://www.futanet.hu honlapon olvasható.

BSI Sportmarketing – Fuss Velünk!

ui: A Föld élővilága, jelenleg sajnos nagyon rossz helyzetben van, senkit ne kelljen emlékeztetni a következőkre :

Cserélj izzót takarékos égőre!

Vezess kevesebbet, járj többet kerékpárral!

Szelektáld a szemetet!

Epage21_sidebar_3.jpgllenőrizd a gumikat a kisebb kopásért!

Használj kevesebb meleg vizet!

Kerüld a pazarlóan csomagolt termékeket!

Állítsd be a termosztátod és a légkondicionálód!

Ültess Fát!

 

 

Reklámok