Régóta vagyok része már az internetes társadalomnak mondott képződménynek. Eleinte nagyon jó volt, amikor tényleg nagyrészt olyanok voltak, akik értettek valamennyire a gépekhez , kíváncsiak voltak az új technológiákra és arra hogy lehet összekapcsolni a világot, mind technikailag, mind gépileg. Ezért ezen tulajdonságok mögött, megbújt valamelyes intelligencia és tolerancia egymás iránt, ha ezek az emberek találkoztak egymással, akkor valami elképesztően vidám, vagy tudományos beszélgetések folytak.

Viszont a technológia csak fejlödött, egyre jobban és jobban, egyre bolondbiztosabb lett és megjelentek ezzel együtt a bolondok is. Megjelentek a bolondok mellett a keresők, a fórumok, a portálok, amiknek igen nagy lett a nézettsége. Nagy nézettség azzal járt, hogy a bolond embert mindent bevett, amit nagy szent portál mondott, kivéve ha pozítiv volt, vagy politikai hír. Jöttek a blogok és az idióták blogjai is, akik azzal szereznek nézettséget, hogy elmondják még egyszer azt, amit a portálokon olvastak ill lehúzzák azt, amit látnak, ezzel több nézőt remélve. De ahogy észrevettem a legtöbb hülye, a chatelők és kommentezők közt van. Nem azt mondom hogy mind, mert én is csinálom mindkettőt, és lehet(ne) értelmesen is.

Viszont a minap történt, hogy úgy 3 hónapja feltöltöttem egy videót a Youtube nevű videó megosztó oldalra, csak azért hogy az én blogom látogatói is láthassák. Ez a rektoros videó aki emlékszik emlékszik, aki nem, az nézzen körül a poén kategóriában. Erre az a nagy nagy, Index.hu nevű, alias sárdobáló, mindenkit húzzunk le a fenébe, aki nem indexes, pontosabban az egyik blogja a subba, aki hasonló elven müködik, felfedezte ezt a videót és feltette, mint aki most találta. Az annyira azért nem érdekes. hogy a rektor jövőre már nem rektor, meg az se érdekli hogy kb 3 éves videó, de azért beadta a jónépnek, jó nép pedig benyalta és elkezdte szidni a rektort, hogy egy komoly ember hogy csinálhat ilyet, majd úgy unblokk a rektort, a videó mellékes lett. Az hogy ez egy VEN -en Veszprémi Egyetemi Napokon készült, poénból , az már szinte senkit se érdekelt. Az origo-s sőt sokszor a vicclap.hu-s kommenteken is, csak a mocskolódást látom, ja és rengeteg olyan beszólást, hogy ez a vidám vagy jó dolog ez nem is vidám nem is jó, csak a rosszról akarja elterelni a figyelmet, hogy ne hergelödjenek fel az emberek, de igenis hergelödjünk, mert akkor milyen jó lesz nekünk.

NEKEM NEM. Én tudom, hogy van egy csomó rossz dolog a világba, hogyne tudnám, nézzétek meg csak a pusztuló világ megmentése kategóriát. Viszont mellette ott a poén kategória, mert az embereknek szüksége van a mosolyra néha, a megkönnyebbülése és néha tényleg arra, hogy elterelje a figyelmet a rosszról. Viszont ebben valamiért a portálok, a kommentezők, a chatelők és a blogok nagyrésze nem partner. Nézzétek meg a linkjeimet, csak olyan blogok vannak rajta, akik a fentieket nem követik és van színvonaluk és emberi dolgokról szólnak. Ilyennek kéne lenni az internetes társadalomnak és nem utálkozónak. Tessék példát venni róluk 🙂

Várom a kommenteket 😀

ui:Gondolkozom rajta hogy lekapom youtube-ról a videót, majd másnap vissza és így eljátszadozom azzal a bloggal, meg még jónéhánnyal akik feltették 😀

Reklámok