Nézem a híreket és megállapítom, hogy egyedül közép és kelet Európában nincs semmi katasztrófa az elmúlt 2 hétben. Peruban földrengés volt, nagyon erős 8as 500 ember meghalt, miért? Mert rossz helyen laktak, valamint senki se gondolt rá, hogy pont aznap a tektonikus lemezek úgy gondolják, hogy 7-8 centiméter összegyürödnek. Senki, hisz nem lehet előre jelezni, a víz, áram, telefon elérhetőségek tönkre mentek ezt egy limai barátomtól tudom. Nézem tovább a híreket, a Karib térségben hurrikánok tombolnak és pusztínak, Houstont pedig víz öntötte el. Dél Európa évek óta lángokban áll, most a nyelvek Athént mardossák, Dél Ázsiát Indokínában szokványos módon víz alá került minden és Tájfunok tombolnak, házak és életek ezrei mennek tönkre ott is minden évben.  Afrika pedig már évek óta egy katasztrófa kontinens. Mondhatjuk, hogy ez a mi hibánk a környezet szennyezésé, de az igazság az hogy túl sokan vagyunk és ennyi embert nem lehet megállítani. Úgy érzem ezt a bolygót nem 6.7 milliárd emberre tervezték, talán még 4 milliárd kényelmesebben el tudott volna férni rajta. Ugyanakkor az egész valahol ott kezdödött, hogy az ősember kijött a barlangból és kivágta az első fát, hogy házat építsen magának, a környezetet fenyítette azért, hogy ő nagyobb biztonságban és kényelmesebben éljen. Ez még nem lett volna gond, de egy 50 ezer éves lavinát inditott el ezzel.

Angkor Wat , Kambodzsában egy New York méretű több ezer éves város, vajon miért pusztult el? Olyan jó hely volt, hogy mindenki oda költözött, persze ezért új területek kellettek a házaknak, ezért kivágták a fél erdőt, ami eddig megállította a vízet. Onnantól, mivel nem volt ami megfogja a vízet, hatalmas árvízeket kaptak a nyakukba, olyat hogy dicső város helyett, egy titokzatos kultúra nyomai maradtak csak.  Most már lassan, minden közepes méretű városba, annyian laknak mint Angkor Wat-ban régen. Az ember, pedig nem győz agyalni a megoldáson, hiszen hiába találják ki a vízzel illetve bio üzemanyaggal hajtott autót, mert akkor nem az olaj fogy el, hanem a víz meg az árpa.

Hiába áll a Föld 72%-a vízből, vannak akik az óceán mellett fognak szomjan halni, hisz az ember abban a csodálatosnak mondott evolúcióban nem tanult meg sós vízzel élni. Azt se tanulta meg, hogy éljen túl egy 8as földrengést, hogy sétáljon tornádóban, vagy mit csináljon ha a víz elviszi a házát.

A vízen járás ha 2000 évente egy valakinek bejön, így terjeszkedni se könnyű. Sok az ember kevés a terület, kevés a víz ezért kevés lesz az étel is kirakhatjuk a Föld bolygóra a táblát: MEGTELT

Reklámok