Na igen és itt van az iskola is. Az utolsó évemet kezdem a Pannon Egyetemen, legalább is ha a tanárok is így gondolják, eddig se mondom hogy minden szép volt és jó, de amit az elmúlt napokban produkáltak az elképesztő volt. Elöszőr is ugye, mivel túl csúsztam a képzési időn, ezért fizetnem kell elég kemény tandíjat, amiről eddig úgy gondoltam , hogy félév közben munkával megkeresem, mert eddig félév végéig kellett fizetni, na de most, szeptember 15.-ig kell. Rettentően örültem, a számlát erről a csodálatos országos tanulmányi rendszer a Neptun állítja ki, ami egy program és nem lehet vele emberi nyelven kommunikálni, az utóbbi egy hétben annyi neptun szidalmat hallottam, mint 4 év alatt összesen.

Van úgy hogy a rendszer túlterhelt, sebaj, aztán van úgy, hogy a rendszerben ha rákattintunk a szervezetek gombra, olyan egész lapos server application error-t jelenít meg, amit még tapasztaltabbak is ritkán látnak. Másoknak olyan tartozásaik voltak, amik nem jogosak, másoknak meg az se jelent meg aminek kellett volna.  Szóval hogy indult ez az év? Kicsit durván.

Elöszőr megkaptam a levelet az egyetemtől, hogy még mindig szívesen látnak szóval nem rúgtak ki, hisz én már pénzt hozok, az is meg lett írva hogy miket kell csinálni a Neptunban, na onnantól az ember csak kicsit anyázott. Mindenesetre  a levélben ott volt, hogy mikor kell beköltözni a koleszba, azt nem mondták hogy melyikbe, meg hogy kinek van, de szerencsére ugyanott maradtunk ahol eddig.  Koleszba a szobatársam anyukájának az autójával jutottunk el, ami igen praktikus, csak nem úgy hogy a sofőr csak 2 órát alszik előtte és így az utazás az egy adrenalin termelő túra.

Szóval 1-2 órával a beköltözés előtt megérkeztünk, nagy meglepetésre beengedtek minket, utána meg leszúrtak hogy miért ilyen korán. Mindenesetre kolesz beiratkozás után BuPe szobatársammal elmentünk, sörért, hogy az új szobatársal megalapozzuk a jó kapcsolatot, mert ugye azt is kaptunk, de eddig a legtöbb szobatársunk fél év után elhagyta a szobát :)) Vasárnap délután nehéz volt sört találni, de sikerült Adambrau-t,  nem is volt rossz. A szobatárs meg totál olyan volt mint egy régebbi másik. Este még a szokásos Gösser találkozó est, a régi és új ismerösökkel. Aztán reggel 8kor meg kelés, közte meg alvás, ami azért volt fura, mert belülről nem tudtam bezárni az ajtót, ezért paranoiásan félóránként fel-fel riadtam, hogy valaki bent jár, szerencsére senki nem volt bent.

Reggel 9kor be a suliba hátha van vmi érdekesség, semmi,  index felvétel is csak 23.án. Bolt aztán vissza a kóterbe. Ahol a regisztrációs heti ingyen internet segítségével meg is találtam a szakdoga tanáromat, akihez fél2kor kellett befáradnom, szép reményekkel mentem, de amikor megtudtam hogy nekem kell összerakni azt a videokonferencia rendszert amiről kitaláltam hogy írni szeretnék, kicsit elbizonytalanodtam, na de mint eddig is mindig azt mondtam megoldjuk 🙂 Utána megint nem volt mit csinálni másnap reggelig, csupán kábelt venni, aminek annyi érdekessége volt, hogy találtunk egy piros korlát részletet aminek nem jöttünk rá a funkciójára. Mindegy a terv az volt hogy akkor reggel 7:30as vonattal hazamegyek. Ismét hasonló szintű paranoiás felriadós alvás. Majd reggel kiderült van még dolgom amit persze csak 9 kor és 1kor tudok intézni, közte pedig azt is megtudtam hogy a Neptunban, egy eldugott beiratkozás gombra is rá kell kattintanom, ezt az opera böngészővel próbáltam megoldani, de az opeara meg nem így gondolta, hálisten foximaxival ment. 9es infok alapján 1re mentem be a tanulmányira ahonnan a gazdasági irodába küldtek, ott meg azt mondták jöjjek vissza 1 óra múlva. Viszont nekem haza kellett mennem, hogy elérjem a vonatom, mert szüleim aznap éjfélkor meg Görögbe készültek, tőlük elbúcsuzni kellett, mamámra meg vigyázni.  Így hát 1 után kb úgy volt rohangálás hogy tanulmányi -> gazdasági -> kolesz összepakk -> gazdasági -> vonat. Vonaton folyamatosan BuPét hívtam, hogy mi van a költségtérítéssel kapcsban, persze a vonat olyan tájakon ment hogy nem volt térerő, mire lett volna lemerült a mobilom. A vonaton meg majd megfagytam.  Hazaértem és este fél 7 kor már rendes kaját ettem :), persze közben dacoltam a hideggel széllel és mindennel ami a 23 fokos meleg idő ígéret helyett jött. Mondom végre tudok rendesen aludni, mert nem fogok felriadni a nem zárható ajtó miatt. De mondom azért éjfélig fent maradok megvárni anyuékat, éjfélkor fel is keltek segítettem nekik bepakolni, meg abban hogy eközben ne hüljön ki a ház, írtozatos szél fújt különben. Elmentek, na jó addigra pont felébredtem annyira hogy még 3/4 2ig fent voltam, akkor végre elaludtam, aztán 8kor anyu sms-ére ébredtem, utána meg a fura álmokra, amik a miattuk való izgalmamban jelentek meg. Mondhatni szinte minden rendben, jövő héttől újra rohangászás, megspékelve azzal hogy órára is be kell mennem. Hamarosan talán aludni is tudok. Nektek milyen volt az évkezdés?

Reklámok