Múltkoriban, azt hiszem talán a Viasaton néztem a Jóbarátokat, amikor az utolsó előtti pár poénba belebeszélt a kommentátor hogy mi fog következni. Na mondtam magamban, ezt majd jól megírom ide és egy jót bosszankodok rajta, de aztán rájöttem, hogy felesleges ilyen dolgon bosszankodni, ez kb 10 mp az életünkből, nem lesz tőle se jobb se rosszabb. Így az jutott eszembe hogy az emberek szeretnek bosszankodni, felháborodni apró-cseplő dolgokon, amit mint egy pillangó effektust irreális mértékben fel tudnak nagyítani, akár úgy, hogy mások is bosszankodjanak, felháborodjanak. Külföldön, az tetszett, hogy roppant nehéz kihozni az embereket a sodrukból, na jó inkább csak Londonról tudok biztosat mondani. Amikor pl valamit rosszul csináltam a munkahelyemen, nem az volt hogy orditottak velem , hogy milyen béna vagyok csupán annyit mondtak , hogy ne felejtsem ezt meg azt megcsinálni. Ha valami számunkra alapvető dolgot egy másik nem ért, nem hülyének kell nézni, hanem el kell magyarázni neki, ha nem érti másodikra akkor harmadikra és már ezzel rengeteg konflikutustól, bosszúsgtól szabadulhatunk meg. Ha nem azt keressük, hogy miért rossz a munkahelyünk vagy a hely ahol élünk, hanem azt hogy miért jó, máris egy szebb évet fogunk magunk mögött tudni. Persze nem azt mondom hogy a negatív dolgokkal ne foglalkozzunk, inkább csak kerüljük ki, vagy törekedjünk a megszüntetésükre de lehetőleg ne olyan módon hogy magunkban vagy akár másban, akár lelki vagy fizikai bajokat okozzunk. 2008 A Patkány a fejlődés, a karrier éve lesz a kínai horószkop szerint. Fejlesszük egy kicsit az életfilózofiánkat. írnék is pár példát a lelki ill szellemi IDÉN megjelent formájára.

Brisbane-ben egy kigyó összetévesztett tojásokat golflabdával, azért mert a tenyésztő úgy akarta motiválni az állatait hogy néhány golflabdát csempészett a tojások közé, hogy hátha így jobban tojnak. Ez már alapból elképesztő ötlet, de nem hangzik rosszul, viszont szegény kigyót az evolúció még nem fejlesztette ki golflabda emésztésre. Amikor a gazdák meglátták, hogy hűlt helye a golflabdáknak, rádöbbentek hogy mi történhetett és hamar megtalálták a kigyót. A kigyó nem volt mérges , max csak azért mert labdát evett, így elvitték az állatorvoshoz, ahol sikeresen megmütötték a kigyót. Akkor, kérdem én, közülünk hányaknak jutott volna eszébe, megmenteni egy olyan állat életét aminek nincs 2-nél több lába, még annyi se és még lopni is akart tőlünk? Pedig ha belegondolunk, ugyanolyan élőlény mint mi, csak nem tud 2 lábra állni, meg beszélni, csupán életbe szeretne maradni, ezért eszik tojásokat, olykor golflabdát.

A másik érdekes történet, Stockholm. Ahol kitaláltak hogy a pályaudvart az emberek hőjével fütsék, ugyanis az ember kibocsát hőt, nem is keveset, ezt elszívnák , melegítenék vele a vízet, amivel lehet fűteni, így kb 20%-al költség és környezet hatékonyan tudnák müködtetni az épületet. Szerintem ez is igen szép gondolat.

Ha inkább ilyeneken történnék a fejünket, hogy hogy mentsünk meg állatokat, vagy óvjuk a környezet, hogyan fejlesszünk, hogyan vonjuk be ebbe a többi embert is, akkor talán többet érünk el, mint azzal hogy mondogatjuk hogy fujj ez is rossz, az is rossz, minden rossz. Végül pedig néhány gondolat, melyet nemrég kaptam egy jóbarátomtól, ezt kívánom én is mindenkinek. Ez egy recept, amit mindenki eltud készíteni:

Újévi recept

HOZZÁVALÓk:
• 12 hónap
• 1 rész munka
• 3 rész jóakarat
• 1 gyűszűnyi derű
• 3 ek optimizmus
1 csipetnyi irónia
• 1 késhegynyi tapintatosság
• szeretet
• figyelmességek ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A 12 hónapot gondosan tisztítsd meg a keserűségtől, kicsinyességtől, félelemtől, haragtól. Azután oszd fel a hónapokat 30 vagy 31 napra, na egyet, ha akarod 28, vagy 29 napra. Minden napot készíts el 1 rész munkából, 3 rész jóakaratból és egy gyűszűnyi derűből. Mindehhez adj 3 evőkanál optimizmust, 1 csipetnyi iróniát, 1 késhegynyi tapintatosságot. A kapott masszát bőven öntsd le szeretettel. A kész fogást mindig díszítsd apró figyelmességekkel, és tálald mosolygó arccal!

A gyüszünyi derűt, pedig el is kezdem ezzel a videóval:

Reklámok