Stealmonkeykillingtől olvastam a következőket, youtube-on, a veszprémi dal, vagy hivatalosan “kossuth utcán” címmel rendelkező videoklipp kapcsán.

„Ha valaki Budapest felől érkezik, nem érez semmiféle hierarchiát a vidéki városok között. Ugyanolyan istenhátamögötti helynek látszik mindegyik. Amikor leszáll a vonatról és beletoccsan az első pocsolyába, és tiszta latyakos szar lesz a nadrágja, csak annyit tud kinyögni magában, hogy mi a faszt keresek itt.”
Semmiféle kényszerű elfogultság nem tudja kioltani e városok lényegi azonosságát, amit talán egyszerűen úgy lehetne megfogalmazni, hogy Budapesthez képest nincsenek, ahogyan Budapest sincs például Londonhoz vagy Párizshoz képest. […] Aki vidéki városba kerül, tulajdonképpen a nemlétbe zuhan bele…”
“Az idézetek Háy Jánostól származnak. Én még annyit tennék hozzá, hogy leszophattok, retardált veszprémi idióták. Egy koszfészekre vagytok büszkék. Énekeljétek csak a veszprémi himnuszt, illik a városhoz. “

Habár nem vagyok veszprémi lakos, csak akkor voltam pár hónapig amikor még olyan kicsi az ember, hogy nem fog fel semmit, viszont évekig jártam oda iskolába, azóta pedig folyton folyvást ott kötök ki, hol hétvégente, hol hétköznap, szóval elég jól ismerem a várost. Viszont Pestet is egyre jobban megismerem, az állásinterjúk, az informatikai versenyek, börzék, stb kapcsán. Így van belelátásom mindkettőbe. Habár lehet hogy nem kéne,semmit hozzátennem, mert stealmonkeykilling hozzászólásának stílusa, remekül jelezte, milyen típusú emberek élnek BP-en, de arra különösen haragszom, ha valaki személyes érzéseit, legyen az akár hazaszeretet, akár zenei stílus, ilyen mértékben megsértik, leszólják. Ezért ennek kapcsán, én is összehasonlítást teszek. Először csak szépen sorban:

„Ha valaki Budapest felől érkezik, nem érez semmiféle hierarchiát a vidéki városok között. Ugyanolyan istenhátamögötti helynek látszik mindegyik. Amikor leszáll a vonatról és beletoccsan az első pocsolyába, és tiszta latyakos szar lesz a nadrágja, csak annyit tud kinyögni magában, hogy mi a faszt keresek itt.”

Hmm, érdekes megfigyelés, amikor nálunk Dunántúl egy jelentős részén, pl. Bakonyban, Balatonnál már gyönyörű szép hó esik, na akkor általában BP-en, még csak piszkos eső, de ha véletlen ott is esik már a hó, akkor a milliónyi ember, meg a milliónyi autó úgy összetapossa, hogy habár a Bakonyban, Veszprémben és a Balaton jegén, csodaszép fehér szűz hó van, BP-en, már latyak. Ha Istenháta mögötti helyek, a vidéki városok, vajon miért van, hogy mégis többet süt rájuk a nap. Ugyanis a vidéki városokban, a légszennyezettség,meg se közelíti a fővárosét ahol évente 163 alkalommal, lépik túl a megengedett értéket, ami következtében, sokkal kevesebb napfény jut a pesti emberekre, mint az “Istenháta mögötti” vidékiekre.
“Vonatról beletoccsan az első pocsolyába” Lehet nem figyeltem jól és az utóbbi időben, nincsenek pocsolyák Budapesten, főleg nem a Hungária és a Thököly úti kátyúkban. Mindenesetre inkább lépek a vidéki pocsolyába, mint a budapesti kutyagumikba.
“Semmiféle kényszerű elfogultság nem tudja kioltani e városok lényegi azonosságát, amit talán egyszerűen úgy lehetne megfogalmazni, hogy Budapesthez képest nincsenek, ahogyan Budapest sincs például Londonhoz vagy Párizshoz képest.”
Szerintem az már alapból gáz, ha valaki már a saját városát is úgy veszi hogy más városokhoz képest sehol sincsen. Budapestet összehasonlítani Veszprémmel, kb olyan mintha egy 2 méteres kősziklát hasonlítanánk össze, egy 7 centis drágakővel. Naná hogy a kősziklát könnyebb észrevenni, mert nagyobb, de rondább is válaszd azt.

“Az idézetek Háy Jánostól származnak. Én még annyit tennék hozzá, hogy leszophattok, retardált veszprémi idióták. Egy koszfészekre vagytok büszkék. Énekeljétek csak a veszprémi himnuszt, illik a városhoz. :)”

Meglehet nézni iwiwen Háy Jánost, valószínűleg egy fantom profil. Elég szánalmas dolog koszfékezni egy olyan városból, ahol az évi szmog mennyiség 163 nap fölött van. Ez majdnem minden 2. nap, ahol a szemét a szemetesek mellett van, mert 2000 helyett csak 600 gyűjtősziget van, ahol pár ezer tonnával több a szemét, mint a vidéken és ezt láthatjuk utcán, alul, felüljárókban. Nem beszélve a piszkos koldusokról és a kutyaürülékről. Vidéken a nagy tömegben, nem kell a hasadon hordani a hátitáskát, attól tartva hogy valaki lenyúl belőle valamit. Nem úgy ahogy a pesti metróban kell tennem. A kocsinkat pedig Veszprémben sose, viszont a 7.kerületben feltörték. Veszprémnek van stílusa, van egyénisége, életmódja, ingyenes fesztiváljai, ahol Quimby, Hs7, Kispál és hasonló kaliberű zenekarok lépnek fel, és van országos közönségnyertes saját dala. Valamint még a 2010es Dakar rally első etapja is Veszprémben lesz. Félreértés ne essék, nem BP ellen irányult, ez az írás, csak Veszprém védelmében.

Reklámok