george W. bush, gordon brown, nicholas sarkozy, fukuda jaszuo, stehen harper,  silvio berlusconi, angela merkel, dmitrij medvegyev.

Ő nyolcuknak, lett volna a feladata és felelőssége a hétvégén, megoldani globális problémákat úgy, mint az élelmiszerválság, az olajválság, és a klímaválság. Ahogy ők ezeket megoldották, hát arra az osztályzat 1es de jó nagy, még egy általános iskolás is jobban tudta volna kezelni a helyzetet. Az élelmiszerválságról megbeszélték, hogy mennyit pazarolnak a gazdagabb államok ez milyen rossz, majd kikérték maguknak a 8. fogást, aztán valószínűleg néhány böfögés között, rátértek a környezetvédelemre. Majd a jó nagy hasukra csapva, azt mondták 50, ez az 50es megpecsételte a Föld sorsát. Megállapodtak, hogy 2050re felére csökkentik a szennyező gázok kibocsátását, ez pont elég távoli dátum ahhoz hogy senkinek semmit ne kelljen csinálni, ezt eltökélvén még 8 db fát is elültettek…  Lehet ha nem 8 fogást kaptak volna, hanem 5 dollárból kaptak volna kaját ami egy Mali lakos heti tápláléka, talán jobban felfogták volna a probléma súlyosságát. Tudom hogy már írtam, de hadd szemléltessem még egyszer, mi fog történni így 2050ig.  Az optimista szemlélet szerint, addig csupán 4 fokkal fog így emelkedni az átlaghőmérséklet. Az NGC leírta mi fog történni fokról fokra. Íme:

1 fokos átlag hőmérséklet emelkedés esetén:

Az Északi-sarkvidék fél éven át jégmentessé válik, megnyitva a legendás Északnyugati-átjárót a hajók előtt. Az emelkedő tengerszint otthonok ezreit teszi lakhatatlanná a Bengáli-öböl partvidékén. Az Atlanti-Óceán déli vizei felett mindennapos vendéggé válnak a hurrikánok. Az USA nyugati vidékeit súlytó komoly aszályok fennakadásokat okoznak a világ gabona és hús ellátásában. Az USA nyugati, vízhiányos területei fokozatosan elsivatagosodnak.

2 fokos átlag hőmérséklet emelkedés esetén:
Grönland jégtakarója erősen olvadásnak indul. (A grönlandi Jakobshavn gleccser már jelenleg is a leggyorsabban mozgó jégmező a világon – két nap alatt annyi jege borjadzik bele az óceánba, amennyi egy éven át elegendő lenne egész New York City vízellátására!) Egyes rovarfajok olyan élőhelyekre terjesztik ki felségterületüket, ahol korábban ismeretlenek voltak. Az USA északi területein egyebek mellett megjelenne a mérsékelt éghajlatú vidéken honos nagy fenyőháncsszú, veszélybe sodorva a régió hatalmas fehértörzsű fenyő-erdeit. A csendes-óceáni Ellice-szigetek víz alá kerülnek a tenger emelkedése következményekén. A tengeri ökoszisztéma is jelentősen megváltozik, a trópusi területek korallzátonyainak döntő többsége elpusztul

3 fokos átlag hőmérséklet esetén
Amazónia esőerdeit ismétlődő szárazságok és tüzek tizedelik. Az esőerdő nagy részének eltűnése esetén több százmillió tonna szén kerül vissza a légkörbe, ami önmagában újabb egy fokkal emeli a földi légkör hőmérsékletét. A Földközi-tenger környékét és Európa egyes részeit perzselő nyári hőhullámok sújtanák. Az óceánok folyamatos melegedésével szélsőségesen kiszámíthatatlan globális éghajlati rendszerek jönnek létre; a mai El Nino jelenséget ezek előfutárának tekinthetjük. Megjelennek az első szuperviharok, a korábban soha nem tapasztalat erősségű 6-os kategóriájú hurrikánok. Sok tudós szerint ez az a pont, amikor gyökeresen megváltoznak az emberiség életkörülményei.

4 fokos átlaghőmérséklet emelkedés esetén:

Az emelkedő tengervíz-szint ekkor már olyan, sűrűn lakott területeket veszélyezt, mint a bangladeshi vagy az egyiptomi partvidék mélyebben fekvő részei, vagy Velence városa. Kínába, Nepálban, Indiában a milliók vízellátásáról gondoskodó Gangesz folyó a rohamosan olvadó himalájai gleccsereknek köszönhetően eleinte soha nem látott áradások fog produkálni, majd a jégtartalékok elfogyásával vize szinte teljesen elapad, éhínséget és minden korábbinál nagyobb nyomort okozva. A kutatások ezt az időpontot 2035re teszik! A nyugat-antarktiszi jégmező teljes egészében a tengerbe rogy, tovább emelve az aggasztóan magas tengerszintet, ekkor a jelenleginél 1 méterrel lesz magasabb, közvetlen veszélybe sodorva a világ partvidéki nagyvárosait.

Szóval ezt a döntést hozták meg a G8-ak, semmibe véve több milliárd ember életkörülményeit. Innentől nekünk kell kitalálni valamit, mert az eszközök a globális felmelegedés megakadályozására az ő rendelkezésükre álltak, mi nekünk elég kevés maradt. Ezt a keveset probáljuk hasznosítani.  Ha teheted biciklivel vagy tömegközledéssel közlekedj! Kapcsold ki az áramfogyasztó készülékeket, ha csak készenléti állapotban vannak, ha van lehetőséged ültess fákat, gondozz növényeket.  Kapcsold a screensavered sima feketére.  Kevesebb vizet használj, tehát ne áztasd magad a zuhanyban és ne folyasd a vizet mosogtás és fogmosás közben se.  Keress módszereket mivel óvhatod jobban a környezeted, gyakorolj hatást kormányokra, gyárakra, cégekre, hogy csökkentsék a káros anyag kibocsátást, adj mindenkinek ötleteket és te is alkalmazd őket. Ne pazarolj! Amit lehet hasznosíts újra, bevásárló táskával vagy szatyorral menj a boltba és ne ott kérd! Elemeket csak az elemgyűjtőbe! Egy ceruza elem 1500 liter vizet képes beszennyezni.

“Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport”  Oliver Cromwell
“Nem szeretnék egy olyan háborúban meghalni, ami a gabonáért és az ívóvizért folyik” Bókkon Tamás

Reklámok