Ahogy vége lett a nyárnak, megkezdődtek a bajnokságok minden sportágban. Talán ennél is izgalmasabbak a világbajnokságok, olimpia és bajnokok ligája megméretettések. Magyar részről, talán a legnagyobb figyelemmel kísért Debrecen BL-be jutása, bár mindenki tudja, hogy a szerepük kb. a pofozó zsákkal lesz egyenragú, örülünk, hogy végre kemény csapatok ellen is edzhetnek, mert ez edzés mindkét részről. A másik szintén eléggé népszerű sportág magyar részről a kézilabda, bár a Szegednek sok sikert kívánok a BL szerepléshez, a végső kimenetelbe nem lesz beleszólása, ellentétben a Veszprémmel. Bár egész sok kritika éri a Veszprémet, hogy a csapat 3/4-e icsre végződik, úgy vagyok vele, hogy ha Veszprém és Magyarország sikeréért küzdenek az icsek és ugyanúgy itt élnek Veszprémben, akkor nekem teljesen mindegy a nemzetiség.  Remélem idén végre, meglesz az a BL trófea! Bár az elvárás nagy, reális. Micsoda mámor, micsoda álom mikor a csapatom az arénában látom. Mert ez az érzés nekem az élet, gyere és megmutatom mi az a mi éltet! Hajrá Veszprém! Legtöbb sportággal ellentétben a Forma1-nek ősszel van a szezonvég. Szerintem nem volt még ilyen év, amikor ennyi mindent sikerült összehozni a legrangosabb autóverseny lejárátasáért. FOTA botrány, Concorde szerződés, Piquet eset. Ellenben a versenyek dögunalmasak voltak, bár a kimenetel és a végső győztes és vb pont verseny talán a legizgalmasabb. Mindazonáltal kb. olyan érzésem volt, mintha egy menedzser játékot néznék és nem autóversenyt.

Tegnap meghozták a nagy döntést is hogy hol lesz a 2016-os Olimpia. A final fourban a következő pályázók méretettek meg Chicago, Rio, Tokio, Madrid.

Számomra talán Chicago pályázata volt a legmeggyőzöbb de sokra, sajnos nem mentek vele, mióta a NOB és az USA összeveszett, sejteni lehetett hogy nincs olyan pályázat amivel nyerhetnének. Ez elég sajnálatos, mert szerintem ez a politikán ment el. Tokiónak azért örültem volna, mert láttam Pekingben hogy egy modern technológiával megáldott olimpia mire képes ötvözve a kelet ázsiai fanatizmussal.  Szerintem ők kb. csak a rotációs rendszer miatt eshettek ki, ugyanúgy ahogy Madrid is.  Mindazonáltal, ha tényleg működik a rotációs rendszer, akkor mért nem mondják, meg a többi kontinensnek hogy ti ne költsetek már több milliárdot, mert úgyis Dél-Amerika nyer. Rio gyönyörű város és talán az infrastruktúrát is összerakják a 2014-es vb miatt. A legnagyobb ellenérv, a közbiztonság. Bár sokan mondják, csak nem kell veszélyesebb helyekre menni, attól még nem lennék benne biztos hogy nem történik pár fura eset.  Belegondolhatunk hogy Pekingben talán a szmog volt a legnagyobb ellenérv és ezt az olimpiára el is tüntették. Rio is lerak annyi rendőrt és katonát mint Peking, akkor ott is megoldva a biztonság, aztán 2016-ban elrepülök Rióba, beszállok egy Cabrioba, élvezem a Dolce Vitát, este megkeresem Evitát 🙂 Na jó őt már nem.  Jó rendezést!

Reklámok