7-ból 3 csoda Amerikában, az egyiptomi piramisok nem kerültek be, a Húsvét szigeteken is kevesen interneteznek és a Stonehenge is hiába törte magát!

Történt 2007.07.07 01.00 -kor magyar idő szerint, hogy lezárodott egy szavazás, mely arról szólt, hogy mi legyen a világ 7 új csodája. Ugyanis a régiek közül már csak a piramisok állták ki az idő próbáját! 21 órával később Portugáliában Lisszabonnban egy gigantikus rendezvény vette kezdetét, mely eme 7 csoda kihirdetéséről szólt. A botrányos jelenség csupán az volt, hogy a kb 50 kábel csatorna közül ami itthon van, egy se közvetítette.

A rendezvény zenés betéttel kezdödött majd egy óriási könyv lebegett a színpad fölött, ahol bemutatták az ókori világ 7 csodáját. Portugália reklámozta kicsit magát. Majd pedig különböző produkciók
következtek, ahol olyan nevek képviseltették magukat mint Jose Carreras vagy Jennifer Lopez. Majd végül jött a 7 új csoda, melyet szintén híres neves emberek olvastak fel köztük pl Christiano Ronaldo, aki majdnem elfelejtette felolvasni, valamint 2 gyerek is lehetőséget kapott a bejelentésre. A rendezvény gyönyörű volt és nagyon portugál.

A bejelentések záró mondata : Thank you for wonderful evening, Thank you for wonderful world. Tehát 07.07.07 óta a 7 új csoda következő:

1:Az egyetlen űrből látható építmény: A kínai nagy fal

2:Jordánia büszkesége: Petra

3:A Rio De Janeiro fölött örködő: Krisztus szobor

4: A kedvencem, az inka birodalom gyöngyszeme Peruban: Machu Picchu

5: Egy piramis ami nem Egyiptomban van, hanem Mexicoban: Chichen Itzá Piramis

6:Egy nagyon véres hely, a római birodalom névjegye: Collosseum

7:A szerelem jelképe Agra-ban: Taj Mahal

csodak2.jpg

  • Viszont 8. tiszteletbeli csodaként az egyiptomi piramisok is bekerültek.

Viszont, abból a szempontból is nézhetjük a dolgokat, hogy azok nyertek, akik körül sok volt az internetező, így a Kína és India a világ 2 legnagyobb népességével nem csoda, hogy csoda. Brazilia dél amerika egyik legmodernebb és legnagyobb lakosszámú országa. Mexikóban szintén rengetegen élnek. Húsvét szigeteken kevesen és Kambodzsában se sokan. Az egész elmélet csak Jordániában dől meg. Úgyhogy valahol ez az internetezők 7 csodája, amúgy pedig az Internet is egy ember által épített csoda!

Ettől eltekintve, ezek az épitmények joggal érdemelték ki a csoda jelzőt, akárhogy is jött ki a szavazás!